Oh, rupa-rupanya bancuhan membuat roti itu tidak sebati lagi.
Kasihan diri saya, terpaksa membancuhnya semula.
Mula-mula dulu,
bila tengok resepinya,
ye,
bersungguh-sungguh dan bersemangat waja nak buat.
Lagipun,
baca-baca resepi tu,
macam tak de la senang tapi sebab suka nak buat roti,
jadi rasa nak buat la.
Rupa-rupanya, susah dan leceh nak membancuhnya.
Walaupun ada mesin pembancuh dough, tapi tak guna.
Konon-kononnya nak rasa air tangan sendiri. Kerek.
Tak pe, teruskan juga.
Ha, sekarang, tengok,
Apa dah jadi??
Entahmana silapnya.
Mungkin yis tak dibiarkan lama atau tak cukup air.
Tengoklah hasilnya, roti yang bantat.
Dah tu, keras pulak.
Siapa yang nak roti tak jadi ni???
1 comment:
wewitt...takpe..kejayaan tanpa pernah rasa kegagalan macam makan cheese cake tanpa keju...wee~~~ :) peace no war...
Post a Comment